El Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central fa 20 anys que funciona, durant els quals ha ajudat 1.680 persones a reconstruir la seva vida després de la mort d'una persona propera que ha resultat traumàtica.

Per commemorar tot aquest camí que han realitzat plegats, el servei organitza tres activitats. La primera serà dijous i tindrà la participació de l'expresident del Parlament de Catalunya Joan Rigol, que oferirà «Reflexions sobre com viure l'amor més enllà de la mort». Serà a les 7 de la tarda a la sala d'actes de la FUB.

El segon acte es farà just vint anys després que es fes el primer grup de dol. Serà el 16 de novembre, a les 6 de la tarda a l'auditori del Conservatori de Música, i inclourà una introducció, per part del servei, i l'actuació d'un trio de cambra d'alumnes del conservatori i de la coral La Pinya, d'Artés. Serà un acte gratuït obert a tothom.

Carles Perarnau, coordinador i terapeuta del servei, ha explicat que l'acte s'organitza «per donar gràcies a través de la música a totes les persones que hi han passat els darrers 20 anys».

El tercer acte tindrà lloc la setmana abans de Nadal i anirà a càrrec del mateix Perarnau, que oferirà la xerrada «És Nadal i hi ha una cadira buida».

Perarnau explica que en el primer dels actes programats, la conferència dijous, l'expresident del Parlament Joan Rigol parlarà des de la seva pròpia experiència per la mort de la seva esposa.

Perarnau, psicòleg especialista en Psicologia Clínica, ha explicat que des del 1999 hi ha hagut casos de tota mena i ha calgut assessorar famílies per evitar suïcidis, s'ha ajudat persones que han hagut de sobreposar-se a morts en tràgiques circumstàncies d'un familiar o persones que, després de dedicar molt de temps a tenir cura d'un malalt, quan aquest mor han de reomplir la seva vida, entre moltes altres circumstàncies.