La fira manresana Ecoviure va tancar ahir l'edició d'enguany amb una xifra d'assistents que l'organització considera òptima.

Una edició que enguany ha incidit en fomentar una programació adreçada a un públic familiar i que ha tingut com a resposta la presència de 1.200 nens i nenes entre els participants a les activitats programades dins de l'anomenat El Petit Ecoviure.

El certamen ha experimentat enguany un increment de l'interès popular pel fet que ha augmentat la preocupació entre la ciutadania pel futur del planeta i, en conseqüència, per adoptar uns hàbits de vida més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. Aquest aprofundiment en un canvi de tendència ja comprovat en els darrers anys s'ha posat de manifest al llarg de tot aquest cap de setmana a la fira Ecoviure, que «ha registrat una molt bona afluència de visitants i ha demostrat la seva vigència vint-i-un anys després de la seva creació», segons destacaven ahir, a l'hora del balanç, fonts de l'organització de l'esdeveniment que acull el Palau Firal de Manresa.

Les empreses de l'anomenada economia verda hi han estat visiblement presents amb sectors empresarials tan diversos com la bioconstrucció, la mobilitat elèctrica, la cosmètica natural i les energies renovables, fet que ha posat en relleu durant el certamen «el dinamisme d'una economia que vol donar resposta a l'actual situació d'emergència climàtica», apuntaven ahir fonts de l'organització de la fira.

Els tallers i activitats dins el marc d'El Petit Ecoviure han estat dels més concorreguts en aquesta edició, fet que consolida l'aposta d'enguany d'adreçar l'esdeveniment a un públic familiar. En total, prop de 1.200 nens i nenes han participat en les diverses activitats, entre les quals hi havia tallers de manualitats i una gimcana per buscar unes nines amagades per tota la fira.

Tot i que la vaga general de divendres convocada per sindicats independentistes amb motivació afegida de la protesta per la sentència del procés va obligar a ajornar el Fòrum Energia, que és previst que se celebri a final de novembre, la resta d'activitats previstes en el programa de la fira s'han portat a terme amb tota normalitat. L'única excepció han estat algunes propostes que s'havien de fer ahir a l'exterior del Palau Firal i que no es van poder dur a terme com a conseqüència de les pluges de la matinada anterior. Entre les activitats que han despertat més interès dels visitants adults al llarg del cap de setmana hi ha hagut diferents xerrades dedicades a l'autoconsum d'energia fotovoltaica.

Cuida't

Per segon any, Ecoviure ha coincidit amb la fira Cuida't, en una aposta que «pretén crear sinergies entre tots dos certàmens i afavorir la circulació de visitants entre l'una i l'altra», apunten els organitzadors.

En aquest sentit, fonts dels promotors del certamen valoren molt positivament la complementarietat entre totes dues fires, ja que comparteixen objectius com ara «la cerca d'un major benestar de les persones i també la cura de l'entorn».