"Això d'avui no serà una anècdota. La universitat insistirà i empenyerà per fer realitat la posada en funcionament d'una xarxa local de business angels". El director d'Innovació i Recerca del campus Manresa de la Uvic-UCC, Xavier Gironès, s'ha adreçat així als assistents a la jornada que s'ha dut a terme avui a la universitat, impulsada conjuntament per la Cambra de Comerç de Manresa, l'Ajuntament de Manresa, ACCIÓ de la Catalunya Central i UManresa-FUB. La jornada ha aplegat una trentena de persones interessades en aquest projecte. La jornada ha comptat amb el testimoni de dos integrants de la Xarxa Bagi, la xarxa de business angels que funciona a les comarques gironines, Jordi Vilagran i Josep Prat, que han explicat els orígens i el funcionament de Bagi als assistents. Després d'escoltar l'experiència gironina, representants de totes les institucions i entitats organitzadores han participat en una taula rodona sobre la necessitat de disposar d'inversors que ajudin a impulsar projectes estratègics per al territori.

El balanç que s'ha fet d'aquesta primera acció ha estat molt positiu. Segons el director dels estudis d'ADE d'UManresa, Jordi Conca, hi haurà una segona trobada per continuar treballant en aquest projecte i segurament consistirà en una formació adreçada a persones interessades en fer inversions. Precisament, Bagi Girona va néixer a partir d'una formació en la qual van coincidir bona part dels integrants de la xarxa, que està formada per persones molt diverses i de diferents àmbits professionals. Conca ha explicat que s'ha constatat la necessitat de disposar d'una xarxa com aquesta i la voluntat dels assistents d'implicar-s'hi.

Per fer realitat aquest objectiu és necessari comptar amb empreses i persones disposades a invertir i per aquest motiu el projecte contempla accions per impulsar la creació d'una xarxa d'inversors territorial. No obstant això, el naixement d'una xarxa de business angels no necessàriament aniria vinculada només a aquest projecte.