L'edifici de can Jorba es va començar a construir el 1935. Obra de l'arquitecte barceloní Armand Clavé, és un dels màxims exponents d'art-déco de Catalunya.

Els orígens dels grans magatzems cal buscar-los en la família de Pere Jorba, originari de Calaf, que es va establir a Manresa a mitjan segle XIX. Va obrir una botiga al carrer Na Bastardes. Amb el temps la família va ocupar diversos locals fins que els anys 30 van construir l'actual edifici de can Jorba. Va arribar a tenir 700 treballadors. Va tancar el 1984, quan era del grup Europrix.

El grup inversor bagenc Remolí SA va adquirir l'immoble, on el 1992 es va instal·lar Caja Madrid. Llavors es va anunciar que el grup hoteler HUSA estava interessat a fer-hi un hotel de 4 estrelles, projecte que no va fructificar. Entremig s'hi van fer algunes obres de rehabilitació, i dos anys més tard Caja Madrid es va quedar tot l'edifici. El 1997 va tornar a canviar de propietaris. Immobiltron SL va comprar l'immoble a la caixa d'estalvis per 350 milions de pessetes, més de 2 milions d'euros. Poc després van anunciar l'inici d'obres per reconvertir l'edifici en oficines, fer-hi una trentena de pisos que es venien a partir de 17 milions de pessetes, poc més de 100.000 euros, i locals comercials.

El 2001 va tornar a funcionar el rellotge de l'edifici. També va ser l'any que l'edifici va recuperar les lletres Jorba de la façana principal i que els carters dels Reis d'Orient es van tornar a presentar als baixos de l'immoble per rebre les cartes dels nens i nenes, com s'havia fet durant anys. Les obres no es van enllestir del tot fins al 2002.