El cas de la primera Manada de Manresa va incrementar la preocupació ciutadana pels casos d'agressió sexual. Hi va haver protestes als carrers de la capital del Bages i davant de l'Audiència Provincial de Barcelona, on va tenir lloc el judici, per fer que els jutges tipifiquin aquest tipus de delictes com a agressió sexual. «No és abús, és violació», es podia llegir en cartells que portaven algunes persones que van secundar les protestes.

Una reacció ciutadana que, segons els promotors que han engegat recentment la campa-nya per sufragar els costos judicials de la víctima, està ajudant a canviar la percepció dels jutges cap a aquests casos. En el cas de Pamplona, el Tribunal Suprem va modificar la sentència i va considerar que l'atac va ser una agressió sexual.

El jutge encara no ha fet pública la sentència del cas de Manresa de fa tres anys, el dia 29 d'octubre, a l'antiga fàbrica Vinyes, abandonada i actualment tapiada per impedir-hi l'accés. Els promotors perceben, però, que la justícia comença a ser més sensible a la preocupació de la ciutadania, i de moviments feministes, i per aquest motiu la fiscalia va decidir canviar la seva posició en l'escrit final, en la darrera sessió del judici, i va qualificar els fets de d'agressió sexual en comptes d'abús. Tot i això, consideren que encara queda camí per recórrer perquè el sistema judicial sigui més sensible a les víctimes de violacions.