Oussama Asakiou és el propietari de la Sultana, una american staffordshire terrier de quasi dos anys d'edat. L'hi van regalar quan la gossa tenia un mes i ell feia poc que havia complert els 18 anys. Al principi, explica, no tenia els papers perquè no treballava i tramitar-los és una despesa important. La Policia Local el va parar i li va advertir que les sancions per no tenir la llicència eren elevades i podien comportar el decomís de l'animal. Poc després, relata Asakiou, i amb l'ajuda de la seva mare, va treure's la llicència.

Sap que sempre hauria de dur els papers a sobre però «als matins, quan la trec un quart d'hora només perquè faci pipí i caca, m'oblido d'agafar-los». A aquella hora la passeja pels carrers de prop de casa, a la zona de l'estació d'autobusos. Quan vol que corri, la porta a l'àrea enjardinada que hi ha al carrer Abat Oliba (la gespeta) o a un parc al barri de la Font. «Allà tothom deixa els gossos deslligats, i no hem tingut mai cap problema», comenta, tot i saber que qualsevol gos, sigui de la raça que sigui, ha d'anar lligat a la via pública, excepte si és en un pipicà. I els potencialment perillosos, a més, han de dur el morrió posat i tenir una assegurança. La Sultana porta el mor-rió però «a vegades l'hi trec perquè respiri bé. Els gossos respiren i transpiren per la boca, i amb el morrió els costa molt. Si un policia em para, li explicaré què en penso, de tot plegat. De bones maneres, però vull que entenguin que la meva prioritat és que la gossa estigui bé».

Asakiou és conscient que les característiques físiques de la seva gossa la fan potencialment perillosa, però insisteix que és un tema estrictament normatiu: «Aquests gossos són molt bons. Fins i tot més que alguns de petits, que fan molt soroll i provoquen. Tot depèn de com els tracti el propietari i de com se'ls eduqui. Si els ensenyes bé de petits, no hi ha problema. Ara, si no deixes que s'ajuntin amb altres gossos, que els toqui la gent, si els tens tot el dia tancats a casa...». El jove també destaca que aquests gossos, contràriament al que es pensa, són molt protectors amb els nens petits. «Perquè no hi hagi tanta por i puguem passejar tranquils, hi ha d'haver més parcs per a gossos a Manresa», afegeix.