Després que l'Ajuntament posés un interrogant damunt la sisena convocatòria del pressupost participatiu, la resposta a l'interès d'aquest diari per saber-ne la conclusió ha estat que, per ara, tot està com estava.

A hores d'ara, segons la cronologia del pressupost participatiu del 2019, ja es va tard. L'1 de novembre de l'any passat feia just un mes que s'havia obert el termini per presentar propostes, que va finalitzar el 30 de novembre. El desembre se'n va fer la valoració, el gener es va deixar per a les esmenes, el febrer es va fer una matinal de presentació dels projectes i l'abril, l'exposició i la votació, que es va avançar un mes per no coincidir amb les eleccions municipals. Cal dir que en el pressupost del 2018 la presentació de propostes va anar més tard, de l'1 de desembre del 2017 al 31 gener del 2018.

Per augmentar la participació, es va mantenir una novetat de la convocatòria anterior establint l'edat per votar en 12 anys. A més a més, es van oferir tallers d'elaboració de projectes als instituts de la ciutat, fet que va quedar reflectit en les idees proposades: deu de les 29 finalistes van ser d'alumnes de diferents centres, a banda de la que va presentar el Consell d'Adolescents. Com a novetat, es va habilitar un punt d'informació i votació estable al Quiosc de l'Arpa.