A la darrera pàgina del Protocol del pressupost participatiu de ciutat 2019 hi diu que «la finalització dels projectes guanyadors no necessàriament ha de coincidir amb l'any del pressupost». No cal que ho digui. A hores d'ara, encara s'està executant un projecte que va guanyar el pressupost participatiu del 2016, la passarel·la per a vianants a Can Poc Oli.

La construcció de la passarel·la va començar el juliol passat però, tal com va informar l'Ajuntament el mes passat, van sorgir problemes d'infiltracions a la zona on es treballava que n'han alentit la construcció, que ja s'hauria reprès i podria quedar acabada d'aquí a tres mesos, segons informació de Meandre, l'entitat que va proposar fer-la i que va guanyar.

Un dels motius que hagi anat tan tard és que en el concurs per fer-la no es va presentar cap empresa perquè el pressupost de 50.000 euros es va considerar insuficient. Per tal que pogués anar endavant, l'Ajuntament el va incrementar el 10%.

Deixant de banda els projectes guanyadors d'aquest any i l'esmentada passarel·la del 2016, resten per tenir acabats i estrenats: la primera i la segona fase d'il·luminació al parc de Puigterrà (2017 i 2018), que el mes passat semblaven imminents, segons va comunicar aleshores l'Ajuntament; la recuperació del xalet de Casa Caritat (2017); l'ascensor al carrer de Circumval·lació (2017), projecte que aquest diari ja ha explicat a bastament que ha derivat en un de molt més ambiciós; la millora de l'entorn del Pont Nou (2018); la millora del turó del Puigberenguer (2018), que havia de començar una vegada acabat el camp de gespa artificial del camp municipal Mion-Puigberenguer, seu del FC Pirinaica, inaugurat l'agost passat durant la festa major; i la instal·lació d'un parc infantil al pati del Casino (2018).