Les famílies monoparentals de Manresa tindran un ajut per al pagament de l'IBI per tal d'equiparar la repercussió que té aquest impost en l'economia de les famílies nombroses.

El termini per presentar la sol·licitud per obtenir aquest ajut, que pot anar del 10% al 90% de l'impost, finalitza el 31 de desembre del 2019.

Poden sol·licitar l'ajut les famílies que tinguin la condició de família monoparental i constin com a propietàries, copropietàries o usufructuàries dels béns immobles corresponents al seu domicili habitual. També aquelles que viuen en règim de lloguer i puguin acreditar, mitjançant l'aportació del contracte, que assumeixen el cost de l'IBI.

La quantia de l'ajuda anirà en funció d'un barem segons els ingressos anuals. Les instàncies s'han de presentar al registre de l'Edifici Infants (ctra. de Vic, 16). L'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 2/4 de 9 del matí a les 2 del migdia. La documentació necessària és una autorització a l'Ajuntament per tal que pugui fer la consulta dels ingressos a altres administracions (aquest document el facilita l'Ajuntament), fotocòpia del títol vigent de família monoparental i original.

En cas de llogaters, cal portar el contracte de lloguer que acrediti que el sol·licitant paga l'IBI, i tots els rebuts pagats del lloguer.