El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona ha reconegut la tasca de l'equip del PADES Bages i dels metges Fermí Roqueta i Olga Rubio, de la Fundació Althaia. Tots tres rebran premis a l'Excel·lència Professional que des del 2004 atorga el Col·legi de Metges de Barcelona en reconeixement a la tasca duta a terme i perquè han destacat en la seva activitat i recorregut professional. El lliurament dels guardons es durà a terme el proper 21 de novembre al Museu Marítim de Barcelona.

Roqueta és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (1980). Especialista en cirurgia general i de l'aparell digestiu, ha desenvolupat la seva trajectòria professional a Manresa. Primer al Centre Hospitalari i després a la Fundació Althaia. Actualment és metge adjunt a la Direcció Assistencial d'Althaia, cap de servei de la Base Manresa del Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya i membre de la Unitat Funcional de Seguretat del Pacient d'Althaia. És el coordinador del Màster en Emergències Extrahospitalàries de la Fundació Universitària del Bages.

Rubio és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Rovira i Virgili (1997). Especialista en Medicina Intensiva, actualment és cap clínic del Servei de Medicina Intensiva d'Althaia. Màster en bioètica i gestió sanitària, el 2007 va entrar a formar part del Comitè d'Ètica Assistencial d'Althaia, del qual és actualment la presidenta. És professora associada de la Facultat de Medicina de la UIC.

El PADES Bages (Programa d'Atenció Domiciliària, Equip de Suport) és format per professionals de l'Hospital de Sant Andreu de Manresa i de l'Institut Català de la Salut de la Catalunya Central especialitzats en cures pal·liatives en pacients que es troben en la fase final de la seva vida. També dona suport a les seves famílies. Aquest any va ser nominat al premi Estrella de Regió7.

La primera edició dels premis a l'excel·lència es va celebrar el 2004. Des de llavors s'han reconegut 815 metges i metgesses i 37 equips assistencials. A l'última edició, el Col·legi de Metges va reconèixer el Servei d'Oncologia d'Althaia; el metge de medicina interna d'Althaia Rafel Pérez i la metgessa de família Isabel Roig.