Òmnium Bages-Moianès calcula que unes dues-centes persones han passat durant el matí pels jutjats de Manresa per autoinculpar-se per la seva participació al referèndum de l'1 d'Octubre i per solidaritzar-se per la sentència als dirigents polítics i socials condemnats pel procés independentista català.

Òmnium considera que "la sentència als presos polítics suposa l'atac més gran als drets fonamentals des de la fi del franquisme" i per aquest motiu va fer la crida a la autoinculpació i aquest matí ha muntat una parada per assessorar les persones que volguessin expressar formalment el rebuig a la sentència i solidaritzar-se amb els condemnats.

Les persones autoinculpades consideren que si manifestar-se, fer ús de la llibertat d'expressió o votar és considerat un delicte per l'Estat espanyol "nosaltres també som autors d'aquest fals delicte".

La voluntat és omplir tots els jutjats de Catalunya d'autoinculpacions seguint el lema "Nosaltres també ens inculpem, perquè si condemnen la democràcia, ens condemnen a tots".

Un centenar de persones ja feien cua aquest dijous al matí abans de l'obertura de les portes dels jutjats de Manresa per autoinculpar-se en solidaritat amb les condemnes del judici al procés independentista català.

Òmnium havia fet la convocatòria a 2/4 de 9 del matí i abans de l'hora ja hi havia cua tant a la parada informativa com a la porta del jutjat. Davant d'aquesta afluència de persones, el personal de seguretat ha demanat fer una segona cua per als qui acudeixen al jutjat per altres qüestions.

Persones vestides amb roba de color groc, amb llaços o sense cap símbol visible que passava a recollir la documentació per autoinculpar-se o ja la portava complimentada de casa.

Entre els que feien cua a primera hora hi havia els regidors del grup municipal d'ERC i també de Fem Manresa.