L'Associació de Diabètics de la Catalunya Central (AdCc), amb la col·laboració dela Fundació Althaia, la Generalitat i l'Ajuntament de Manresa, organitza diverses activitats amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, que tindrà lloc el 14 de novembre.

L'acte central, el mateix dia 14, a les 6 de la tarda, a l'auditori de la Plana de l'Om, serà una taula rodona per parlar de la malaltia. La presentarà el president de l'AdCc, Francesc Ferrer, i la moderarà Albert Estiarte, director d'Activitat Mutual Privada i Adjunt a la Direcció General d'Althaia. Els ponents seran: Carles Vilardell, Cap de Servei d'Endicronologia d'Althaia; Olga Colell i Míriam Chinchilla, infermeres educadores en diabetis d'Althaia; Aina Carbonés, escriptora del llibre "Amb D de Debut" i mare d'un infant diabètic tipus I, i Joan Rexach, membre de la junta directiva de l'AdCd i diabètic tipus II.

Com ja fa uns anys, diferents ajuntaments de la comarca col·laboraran en aquest dia mundial il·luminant la seva façana de color blau o algun monument emblemàtic del municipi.

El programa d'activitats, que són gratuïtes, començarà el dimarts 12, de 10 a 12 del migdia, amb una taula informativa al mercat de la Font dels Capellans. El mateix dia, a les 6 de la tarda, a La Llar de Monistrol de Montserrat, hi haurà la xerrada de Montserrat Velasco, metgessa de família sobre "Què saps de la diabetis?". El dijous 14 tindrà lloc l'esmentada taula rodona. El dissabte 16, a les 10 del matí, caminada urbana a Berga, amb taula informativa al passeig de la Indústria. El dilluns 18, a les 6 de la tarda, grup d'intercanvi d'experiències a la Sala de reunions del Centre Hospitalari de Manresa. El dimarts 19, xerrada a les 6 de la tarda, sobre disfunció erèctil i diabetis a càrrec d'Isabel Roig, metgessa de la família del CAP Sagrada Família. Tindrà lloc al local La Nostra Llar de l'Associació de Veïns de Valldaura. Finalment, el dimecres 27, a les 4 de la tarda, hi haurà una xerrada sobre l'alimentació i la diabetis per Aurora Cruz i Ester González, infermeres del CAP Sagrada Família. Serà a la Sala Polivalent de la Font dels Capellans.