Imma Medina va ser la primera de les dues-centes persones que van formalitzar ahir la seva autoinculpació per l'1-O als jutjats de Manresa, seguint la crida realitzada per Òmnium.

Portava la documentació complimentada de casa i era la segona vegada que participava en una autoinculpació col·lectiva, la primera va ser per la consulta del 9-N. S'autoinculpava perquè «jo vaig demanar als polítics que posessin les urnes l'1 d'octubre». Ho van fer, així que «tinc la meva responsabilitat, i si hi som tots no hi haurà prou presons per ficar-nos-hi».

Explica que quan es va autoinculpar pel 9-N li van respondre amb una carta dient que «el que feia no tenia valor perquè era una acció massiva». Ella creu que sí que té valor sol·licitar el que vol pel seu país, «i quant més massiva sigui més força tindrem». Darrera d'ella, Òmnium estima que ahir van passar pel jutjat 200 persones.

Òmnium havia fet la crida per a 2/4 de 9 del matí, però abans d'aquesta hora ja hi havia cua tant a la parada informativa que havia instal·lat l'entitat cultural com a la porta del jutjat. Persones vestides amb roba de color groc, amb llaços o sense cap símbol visible que passaven a recollir la documentació per autoinculpar-se o ja la portaven de casa. El president d'Òmnium Cultural Bages-Moianès, Jordi Corrons, esperava que les autoinculpacions fossin «un degoteig constant» més enllà d'actuacions puntuals.