La programació per La Marató de TV3 organitzada per l'entitat Manresa X la Marató tindrà, de nou, la tómbola solidària a la plaça de Crist Rei com un dels actes estrella. Tot i que no s'havia de fer perquè es va decidir que fos biennal, l'èxit de la mateixa i la petició de TV3 que es mantingui farà que sigui fixa cada any coincidint amb la Fira de Sant Andreu. Serà el dissabte 30 de novembre. La Marató de TV3 2019 se celebrarà el 15 de desembre i servirà per ajudar les malalties minoritàries.

Manresa X la Marató és una entitat nascuda del teixit social local, reconeguda com a col·laboradora per la Fundació La Marató de TV3 i inscrita en el registre d'entitats de la Generalitat de Catalunya.

Local social a la Font

L'entitat disposarà de seu social gràcies a un conveni signat amb l'Associació de Veïns de la Font dels Capellans pel qual els ha cedit un local a l'octogonal 14 del barri. El 2018, Manresa X la Marató va recaptar 16.200 euros, que van formar part del marcador per lluitar contra el càncer.

Una de les activitats que recupera, transformada, és el sorteig d'àpats en restaurants del Bages, que quan es va fer el primers anys era en restaurants amb una estrella Michelin. Aquesta vegada, diferents restauradors de la comarca regalaran un àpat. L'organització ha destacat la bona acollida de la proposta.

A mitjan desembre, en col·laboració amb Althaia, hi haurà una xerrada sobre malalties minoritàries, i els dies 14 i 15 de desembre, a la plaça Major, es farà una nova edició del Tió Solidari dins els actes de la Fira de Santa Llúcia.

El 15 de desembre també tindrà lloc la segona Cursa per la Vida al parc de l'Agulla, amb la col·laboració del Club Atlètic Manresa, el Parc de la Sèquia i les Piscines Municipals. El dissabte 21 de desembre, el Casal Cultural Dansaires Manresans oferirà El conte de Nadal al Casal de Viladordis. I el diumenge 22 de desembre, en col·laboració amb el Bàsquet Manresa -i també del Bàsquet Oms i el Casal Cultural Dansaires Manresans-, hi haurà la venda de tires solidàries i la rifa de regals durant el partit de l'ACB que jugaran el Baxi Manresa i el València Basket.