El Fòrum Energia d'Ecoviure se celebrarà el divendres 29 de novembre. La trobada al voltant de les energies renovables es va ajornar per la decisió de l'Ajuntament de suspendre l'activitat pública en rebuig a la sentència i adherir-se a la vaga general del 18 d'octubre.

El fòrum, obert a qualsevol persona interessada en les energies renovables, estarà dedicat enguany a l'autoconsum d'energia solar fotovoltaica i reunirà professionals, empreses i tècnics de l'administració per posar en comú i debatre les últimes novetats en aquesta matèria. Tindrà lloc a la sala d'actes del Palau Firal entre les 9 del matí i 2/4 de 2 del migdia i les inscripcions, gratuïtes, es poden fer a www.ecoviure.cat.

L'energia solar fotovoltaica ha de contribuir a aconseguir els objectius marcats per la Generalitat pel que fa a la transició energètica cap a un model 100% renovable, incrementant l'eficiència energètica, facilitant la integració de les energies renovables en el sistema elèctric i reduint les emissions contaminants i l'alta dependència energètica de Catalunya.

Un dels temes que es tractaran seran les novetats legals al voltant de l'energia solar, ja que el nou decret llei obre la porta a noves solucions d'autoconsum i elimina obstacles històrics com l'impost al sol. A la jornada es parlarà de com canvia l'escenari amb el nou reglament d'autoconsum des del punt de vista de les comercialitzadores i del consumidor, analitzant casos reals d'implantació.

Durant la jornada es podran conèixer exemples d'instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum i de l'autoconsum compartit en ajuntaments.