La formació dels educadors és clau per gestionar adequadament les reaccions al·lèrgiques que puguin tenir els infants durant l'horari escolar. Per aquest motiu, el Servei d'Al·lergologia de la Fundació Althaia ha organitzat la quarta edició de la Jornada d'Al·lèrgia per a Educadors, que es va celebrar la setmana passada a l'Hospital Sant Joan de Déu i que va comptar amb l'assistència d'una setantena de docents de centres educatius del Bages, Berguedà i Solsonès.

Des del Servei d'Al·lergologia es considera important que les escoles puguin adoptar un enfocament global per a la formació en al·lèrgia, assegurant-se que tot el personal sap prevenir, reconèixer i iniciar el tractament davant d'una reacció al·lèrgica. Per això va impulsar una nova edició de la jornada, que va combinar la formació teòrica i pràctica i que va tenir la intervenció de professionals de diferents àmbits de la salut per abordar el tema de les reaccions al·lèrgiques a l'escola i donar eines de com actuar.

En la part teòrica, es van tractar els aspectes legals de l'administració de fàrmacs als centres escolars, les diferències i similituds entre al·lèrgia i intolerància, com actuar en cas d'anafilaxi a l'escola, com administrar correctament un autoinjector d'adrenalina i els aspectes bàsics de la reanimació cardiopulmonar en infants.

Després d'un col·loqui en què els mestres van poder compartir dubtes i intercanviar inquietuds i experiències amb els professionals del Servei d'Al·lergologia, hi va haver la part pràctica amb un taller d'autoinjectors d'adrenalina, inhaladors per a l'asma i reanimació cardiopulmonar bàsica.La primera edició, el 2015

L'any 2015 Althaia va organitzar la primera jornada d'Al·lèrgia a l'escola i actualment és referent a Catalunya en l'educació de l'entorn del pacient al·lèrgic. L'acollida i el grau de satisfacció dels professionals participants de l'àmbit educatiu van ser excel·lents. Arran de l'interès que va despertar el tema, es va decidir donar continuïtat a la jornada, que se celebra periòdicament.