Aloy recorda que el camí que es recuperarà l'utilitzaven antigament les persones amb dret a pas per accedir al seu camp. També era el que feien servir els veïns per anar de Santa Clara al riu. A més a més, per Sant Joan, era tradició que els veïns de les Escodines anessin a esmorzar a la font de Fans que hi ha a mig recorregut. La zona era coneguda com la Vall del Paradís perquè hi passava un rec de la Sèquia i la vegetació era especialment exuberant.

El regidor explica que el 1997 s'hi va fer un col·lector que va alterar el pas i es va perdre la connectivitat. La construcció d'un mur de contenció a la seva finca del propietari de cal Tort que el barrava va encendre els ànims dels veïns. Les queixes van començar l'any 2000. El 2001 es va aprovar al ple un acord pel qual s'hi donaria resposta, però, com que no arribava, el 2015, set entitats -entre les quals el Centre d'Estudis del Bages i els Amics de l'Art Romànic del Bages- i 52 particulars van entrar una instància a l'Ajuntament per exigir solucions.

No va ser fins a l'abril del 2018, després d'un seguit d'assemblees veïnals iniciades el 2016, que es va assolir l'acord per resoldre-ho. Els propers mesos, l'Ajuntament preveu comprar unes feixes incloses en el recorregut.