Paral·lelament a l'associació de veïns, a les Escodines hi ha una seixantena de veïns que s'han organitzat amb l'objectiu de dignificar el barri. Distribuïts en tres comissions (convivència, espai públic i habitatge, on diuen que hi ha «la mare dels ous»), just el cap de setmana passat van muntar un vermut popular a la plaça del Salt per enfortir la cohesió veïnal (vegeu edicions de diumenge i dilluns passat).

Teresa Lizaga, que forma part d'aquest grup veïnal, apunta que «hem fet un pas endavant per actuar en la mesura que puguem», sense esperar les administracions, amb les quals expressen la seva decepció. Bernat Marquilles afegeix que funcionen de manera assembleària per executar la pressió que considerin i fer aportacions en coordinació amb l'associació de veïns.

Per a Oriol Trullén, si s'han mobilitzat és perquè «hem perdut la confiança en l'administració. Jo estic a la comissió d'habitatge i el que volem és buscar inversió privada. No és la nostra feina i costa, però la idea és que la feina que hauria de fer l'administració, com que no la fa, la farem nosaltres». Lizaga insisteix que ho faran malgrat que «no ens pertoca», i «que no tenim les eines», apunta la presidenta veïnal Carme Carrió.

Trobada amb la Cova

L'associació de veïns també va fent feina i dimecres d'aquesta setmana es va reunir amb responsables del Santuari de la Cova per treballar plegats. De la trobada en va sortir una convocatòria per al mes vinent, explica Carrió, «de totes les entitats del barri, que ja estem cursant. Aquesta inquietud també arribarà a l'Ajuntament aquesta tarda [ahir per al lector]». L'objectiu és que «la societat civil i la gent que viu, treballa i estima les Escodines també estiguin implicats en aquesta situació». I en trobar solucions.