El casal de joves La Kampana de Manresa acull un joc interactiu anomenat «Tabú, tu tries què t'hi jugues» per prevenir les violències sexuals a l'adolescència. L'activitat està a disposició dels centres de secundària de la ciutat, i va adreçat especialment a alumnes que facin tercer d'ESO.

L'activitat pretén anar a la base de la violència masclista i posar de manifest tot allò que no es veu i que queda amagat. L'objectiu és fer reflexionar sobre quin paper es juga individualment en els casos de violència sexual i també quin paper hi juga la pressió de grup.

Les persones que participen el joc han d'escollir respostes i preguntes que poden llegir a través del dispositiu mòbil amb la lectura d'uns codis QR que hi ha situats a diversos panells. El joc «Tabú, tu tries què t'hi jugues» té quatre possibles finals amb diferents continguts pedagògics en funció de la tria individual de cadascú.

Els grups que visiten la mostra poden triar prèviament tres itineraris. El primer s'anomena «Sexting i sexpreaing», i treballa la diferència entre aquests dos conceptes. És a dir, entre el consentiment o no de l'enviament de material audiovisual de caràcter sexual, i la violència sexual que suposa el «sexpreading». El segon itinerari s'anomena «Objectualitzant el cos de les dones» i pretén esbrinar com es construeix la masculinitat. El tercer es titula «Lligar... tot s'hi val?, i emfatitza l'aprenentatge de posar límits i temes com què és el consentiment.

Manresa Jove de l'Ajuntament de Manresa ha posat a disposició dels centres de secundària la mostra. Els grups interessats en participar a l'activitat dinamitzada cal que ho sol·licitin al correu bages@oficinajove.cat o bé trucar al 93 877 13 60. L'eina educativa és un projecte de l'Institut Català de les Dones, la direcció general de Joventut, l'Associació Candela i La Bonne-Centre de Cultura de la Dona Francesca Bonnemaiseon.

L'activitat es fa coincidir amb el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, que se celebrarà el 25 de novembre.