Una crema de carbassa amb esfèrics de crema de iogurt. Una coca de recapta amb verdures escalivades. El brou del pelegrí i una ceba farcida de cigronets de l'Alta Anoia. Per postres, la Montserratina, una reproducció dolça de les muntanyes de Montserrat amb gelatina de romaní i ametlles garrapinyades sobre una base de pa de pessic d'ametlla amb nata i xocolata. És una mostra de la cuina al llarg del camí ignasià al seu pas per Catalunya que es podrà degustar dissabte vinent, 23 de novembre, a les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià que se celebraran a Manresa el cap de setmana vinent.

La gastronomia ignasiana és un dels molts motius que impulsa el projecte Manresa 2022 amb la voluntat de donar a conèixer el camí i la seva gastronomia, i també dinamitzar el sector de la restauració i el turístic. És el tercer cop que se celebren les jornades. A la passada edició, el 2018, es van fer a la població basca d'Azpeitia, on va néixer Ignasi de Loiola i a on comença el camí ignasià.

Les jornades es van presentar ahir a la sala Viladomat del Museu Comarcal de Manresa. És aquí on s'inauguraran el divendres 22 de novembre a les 7 de la tarda amb una proposta singular. Connectar Ignasi de Loiola amb el referent culinari per excel·lència de Manresa, Ignasi Domènech, per fer un recorregut històric i gastronòmic al llarg de cinc segles a Manresa. d'Ignasi a Ignasi. De Loiola a Domènech. Hi intervindran l'exconseller i consultor Josep Huguet, i el gastrònom i director de la Fundació Alícia, Toni Massanés.

La resta d'actes de la Jornada Gastronòmica del Camí Ignasià es concentraran el dissabte 23 de novembre. A les 12 del migdia a la sala petita del Kursaal es farà un recorregut pel paisatge, el patrimoni i la gastronomia, amb una demostració de cuina i tast final. Hi participaran el consultor en patrimoni i turisme Jordi Rodó; el cuiner del restaurant La Boscana de Bellvís, Joel Castanyé, d'una estrella Michelin; els cuiners del Somiatruites d'Igualada David Andrés i Zhou Mengxin; i Jordi Llobet, de l'estrella Michelin l'Ò de Sant Benet de Bages. L'entrada costarà 10 euros si es compra de forma anticipada i 12 el mateix dia.

A les 5 de la tarda s'ha programat una proposta familiar a la plaça Fius i Palà de Manresa que combina contes, il·lustracions i tast de xocolata lleugerament especiada -com es prenia a l'època medieval- i dolç del pelegrí.

Ja a les 7 de la tarda hi haurà un tast de vins amb caldos de les Denominacions d'Origen vitivinícoles per on transcórrer el camí ignasià amb la participació de la sommelier Anna Castillo. Per fer-lo més suggerent s'acompanyarà amb música i poesia amb la violoncelista Maria Coll i amb l'actor Ivan Padilla. L'entrada anticipada costarà 8 euros, i el mateix dia 10.

Les entrades anticipades es poden adquirir a les taquilles del Kursaal o bé a www.manresaturisme.cat.

A més a més durant tot el cap de setmana els restaurants de la ciutat convidaran els seus clients a tastar el dolç del pelegrí.

La presentació de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià s'ha fet aquest divendres amb la presència del regidor de Turisme i Projecció de la Ciutat, Joan Calmet; la representant de la Fundació Alícia, Núria May i el president del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Bages, Diego Sánchez.