L'antiga església de Sant Josep del barri del Poble Nou es va omplir, ahir al migdia, per rebre les relíquies de santa Bernardeta, la pastora de Lourdes (França) a qui es va aparèixer la Mare de Déu diverses vegades i que va donar origen al conegut santuari de Lourdes, on els creients pelegrinen pels poders curatius que li atribueixen.

A la tarda, les relíquies van anar en processó a l'altra església de Sant Josep del Poble Nou, on la van seguir els feligresos aplegats.

De Manresa, les relíquies van marxar a Igualada, on van passar la nit. Avui, a les 8 del matí, hi haurà eucaristia i veneració al monestir de les carmelites descalces, i a les 10, eucaristia a l'asil del Sant Crist, veneració i comiat. A 2/4 de 6 de la tarda es podran venerar a l'església de les germanes sagramentàries de Berga, on hi haurà rosari a les 7 de la tarda i missa a 2/4 de 8 del vespre. I, demà, arribada i salutació a la plaça del Camp de Solsona a les 11 del matí; missa a les12 del migdia a l'església del Cor de Maria presidida pel bisbe de Solsona i veneració. A la tarda, les relíquies marxaran cap a Tàrrega.

El 2019 ha estat declarat l'Any de santa Bernardeta per celebrar els 175 anys del seu naixement i els 140 anys del seu traspàs. Amb motiu d'aquesta commemoració, diverses diòcesis de l'Estat espanyol i de Catalunya, entre les quals la de Vic i la de Solsona, acullen des de principi del mes de setembre fins a mitjan desembre les seves relíquies per apropar la figura de la santa a ales persones que no poden pelegrinar al santuari de Lourdes.