Una crema de carbassa amb esfèrics de iogurt. Una ceba farcida de cigronets de l'Alta Anoia. De postres, la Montserratina, una reproducció dolça de les munta-nyes de Montserrat amb gelatina de romaní i ametlles garrapinyades sobre una base de pa de pessic. És una mostra de la cuina de territori al llarg del Camí Ignasià al seu pas per Catalunya que es podrà degustar a les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià que se celebraran a Manresa.

La gastronomia és un dels nombrosos motius que impulsa el projecte Manresa 2022 amb la voluntat de donar a conèixer el Camí Ignasià, la seva gastronomia, i també dinamitzar el sector de la restauració i el turístic a la ciutat. És el tercer cop que se celebren.

Les jornades es van presentar ahir a la sala Viladomat del Museu Comarcal de Manresa. És en aquesta mateixa sala on s'inauguraran el divendres 22 de novembre a les 7 de la tarda amb una proposta singular. Connectar Ignasi de Loiola amb el referent culinari per excel·lència de Manresa, Ignasi Domènech, per fer un recorregut històric i gastronòmic de 5 segles a Manresa. D'Ignasi a Ignasi. Hi intervindran l'exconseller Josep Huguet i el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés.

La resta d'actes de la jornada es concentraran el dissabte 23 de novembre. A les 12 del migdia a la sala petita del Kursaal es farà un recorregut pel paisatge, el patrimoni i la gastronomia, amb una demostració de cuina i tast final. Hi participaran el consultor en patrimoni i turisme Jordi Rodó; els cuiners amb estrella Michelin del restaurant La Boscana de Bellvís, Joel Castanyé; els del Somiatruites d'Igualada, David Andrés i Zhou Mengxin; i Jordi Llobet, de L'Ò de Sant Benet de Bages.

A les 5 de la tarda s'ha programat una proposta familiar a la plaça Fius i Palà que combina contes, il·lustracions i tast de xocolata lleugerament especiada -com es prenia a l'època medieval- i dolç del pelegrí. Ja a les 7 de la tarda hi haurà un tast de vins de les DO per on transcórrer el Camí Ignasià amb la participació de la sommelier Anna Castillo. Per fer-lo més suggerent s'acompanyarà amb música i poesia amb Maria Coll i amb l'actor Ivan Padilla.

La presentació de les jornades gastronòmiques es va fer ahir, divendres, amb la presència del regidor de Turisme i Projecció de la Ciutat, Joan Calmet; la representant de la Fundació Alícia, Núria May, i el president del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Bages, Diego Sánchez. Les entrades anticipades a la demostració i tast es poden adquirir al Kursaal i a manresturisme.cat