Aigües de Manresa s'ha adherit a la campanya de l'Asociación Española de Abastecimientos de Agua y Saneamiento (AEAS) «No alimentis el monstre del clavegueram», de sensibilització impulsada pel sector de l'aigua urbana sobre els productes no aptes per tirar pel vàter.

La depuradora de Manresa tracta unes 35 tones a l'any de residus sòlids, dels quals un 50% són tovalloletes humides. Malgrat que en els últims anys hi ha hagut una petita davallada, l'any passat es van recollir unes 17 tones de tovalloletes.

Aquesta iniciativa pretén evitar els problemes mediambientals i econòmics i els importants efectes negatius de tirar les tovalloletes humides i altres productes pel vàter, que arriben a provocar obstruccions i danys en llars, xarxes de clavegueram, equips de bombeig i estacions depuradores.

Els residus sòlids com tovalloletes, tampons i compreses produeixen greus problemes mediambientals, i arriben a aparèixer als rius i a les platges. Produeixen embussos a les llars, a les canonades de les comunitats de veïns, així com també en infraestructures públiques.