Treballadors del servei de neteja de Manresa han emès un comunicat aquest diumenge on denuncien «assetjament laboral» per part de l'empresa que gestiona el servei, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC). Des de la secció sindical de la CGT a FCC Manresa asseguren que l'ajuntament augmenta les càrregues de feina «fins a límits surrealistes».

Culpen directament el consistori i, en especial, el departament tècnic, de la «nefasta gestió del servei» i els adverteixen «que la paciència se'ns esgota» i que «si segueixen pel camí de la repressió, ens obligaran a agafar el camí de l'autodefensa», diuen en el seu comunicat.

El sindicat també posa de manifest que «la prioritat (de l'empresa) és que els GPS deixin constància del pas dels vehicles de neteja sense fer la feina mínimament acceptable», fet que repercuteix, denuncien, a la resta de serveis de neteja manual. Segons la secció sindical de la CGT, «tot això provoca les persecucions per part dels tècnics de l'ajuntament i encarregats de FCC, que amenacen i sancionen treballadors que porten molts anys pagant amb els seus royons les retallades del govern municipal al servei de la neteja de Manresa».