Més peces i més hores per jugar al joc de construcció del Kapla. La segona edició al Museu de la Tècnica organitzada pel CAE i la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, tindrà lloc aquest cap de setmana, 23 i 24 de novembre. Es podrà jugar amb 25.000 peces, 6.000 més que l'any passat, i l'horari s'ampliarà a dissabte a la tarda, atès que l'any passat hi ha qui ho va reclamar. Serà dissabte i diumenge, de 10 del matí a 2 del migdia, i dissabte també a la tarda, de les 5 a les 8 del vespre.

L'entrada costarà 1 euro i donarà dret a participar en el sorteig d'un lot de jocs si a la sortida es lliura amb el nom i el telèfon de contacte. Igualment, s'organitzarà un concurs a Instagram, on, amb el hashtag #KaplaMuseu2019, es podran enviar fotos de les construccions i de l'espai que les acollirà durant l'estona de joc. El guanyador també s'endurà un lot de jocs, igualment per gentilesa del Museu de la Tècnica.

Aquest matí de dimarts, el director del CAE, Nasi Muncunill, i el director del Museu de la Tècnica, Eduard Serra, han presentat la segona edició. Els ha acompanyat Antònia Raich, Cap de Comunicació Participació i Mecenatge a la Fundació Althaia, que protagonitzarà un kapla solidari durant el cap de setmana. A canvi de 5 euros de donació, qui ho vulgui rebrà peces de fusta de color per posar-les en aquesta construcció col·laborativa. Els diners recaptats es destinaran a la millora dels espais per a l'atenció infantojuvenil de la Fundació Althaia que també hi tindrà una parada on vendrà els seus articles de mecenatge per recaptar diners per a aquesta causa.

Muncunill ha recalcat que el Museu de la Tècnica és un espai fantàstic per a jocs tipus Kapla perquè és molt espaiós, i que la idea que es van treure del barret el 2018 d'acollir-hi dues jornades dedicades a aquest joc va tenir prou bona acollida com per repetir-la. Hi van passar 400 persones.

En aquesta edició, l'espai s'ha distribuït d'una altra manera. Hi haurà una secció per a qui vulgui jugar a la seva a l'hora de fer les construccions, que inclourà un marcador (una pissarra) per apuntar-hi la més alta. També hi haurà un espai on es projectaran vídeos protagonitzats per aquest joc. Al costat de les escales, hi haurà taules i cadires per a qui vulgui assolir reptes a l'hora d'aixecar les seves construccions, que podran ser més o menys guiades. Just a sota de les escales, per poder fer fotos des del mirador que hi ha a la planta superior, es construirà un mandala i també hi haurà un espai per als infants, on tindran altres jocs de construccions a banda del kapla.

El darrer espai serà el que servirà per fer la construcció solidària amb Althaia. Raich ha agraït la iniciativa i ha posat l'accent en el fet que la col·laboració amb la causa de la fundació sigui amb un joc que és l'antítesi dels jocs a les xarxes que generen tantes addiccions entre infants i joves, que justament tracten els professionals de la fundació.

Serra ha parlat dels dos sorteigs. Per part seva, Muncunill ha recordat que l'activitat té la col·laboració de la Fundació La Xarranca, la Fira Mediterrània (que cedeix els espais de descans on la gent podrà seure), i l'Escola La Sarreta i la botiga JugarxJugar de Girona, que els han deixat peces del Kapla.

Paral·lament al joc i aprofitant l'estada al museu de la carretera de Santpedor 53, avui es farà un taller on es mostraran les possibilitats educatives a l'aula d'un joc com el Kapla, adreçat a professionals de l'ensenyament, i demà un per a monitors i alumnes del cicle d'Animació Sociocultural.