Actuacions prèvies

L'octubre del 2015 es va fer l'enderroc de la Sala Ciutat. I l'estiu del 2016 es va fer el trasllat del lapidari que hi havia a les dues sales de la planta baixa del Museu Comarcal que s'havien de rehabilitar a un magatzem municipal de la plaça de la Reforma.

Rampa i sales

Amb un cost de 456.000 euros, la primera fase de les obres es va acabar a final del 2016 i va incloure la construcció d'una rampa de 39 metres a l'ala oest del claustre per connectar els nous accessos que ara s'estan fent; uns lavabos, l'adequació de dues sales a la planta baixa (ala sud) com a espai d'acollida dels pelegrins i sala polivalent i, al pis de sobre, l'adequació d'una sala de les dimensions de les dues situades a sota.

Rehabilitació del claustre

La segona fase va consistir en la rehabilitació del claustre de dalt a baix, pedra i fusteria incloses. Va costar 348.693,50 euros.

Nous accessos

El juny del 2017 va començar la tercera fase d'obres, els nous accessos, amb un pressupost de 629.000 euros i una durada de mig any. El novembre, uns revoltons a punt de caure a l'ala on treballaven els operaris van fer aturar les obres i van obligar al tancament de les sales del museu.

Rescissió del contracte

El març del 2018, el consistori va rescindir el contracte a l'empresa responsable de fer els nous accessos. Va exposar incompliment de terminis i «manca de planificació i deficiències d'execució de l'obra». La Generalitat li va donar la raó i va poder licitar de nou les obres inacabades.

Represa dels accessos

El març passat es van reprendre les obres dels nous accessos a càrrec de Constructora del Cardener, que ha de completar la part que va quedar sense fer per un import de 479 .000 euros. Havien de quedar enllestides al cap de quatre mesos, el juliol passat, però encara s'allargaran fins els volts de gener, segons l'Ajuntament.