La nova residència pública per a gent gran de Manresa es construirà al Manresabarri del XupAquest dijous, l'Ajuntament ha anunciat que aquest serà l'emplaçament del nou equipament, el qual serà de titularitat municipal i tindrà 90 places, 60 de les quals seran públiques i la resta, privades. Les 60 places públiques és la quantitat que, segons la Generalitat, la ciutat de Manresa necessita per donar resposta a la demanda d'avis que sol·liciten entrar en un geriàtric.

El consistori presentarà demà al matí els detalls del projecte, i ho farà juntament amb representants de la Plataforma en Defensa de les Pensions i els Drets de la Gent Gran i de l'Associació de Veïns Pare Ignasi Puig. Fonts de la plataforma han explicat a aquest diari que el consistori ha escollit els terrenys del Xup on s'aixecarà la residència perquè disposen de molts metres quadrats i això permetrà construir una sola planta, mentre que els altres dos solars que hi havia sobre la taula (a Santa Clara i a Cal Gravat, al carrer de Joan Fuster, tal com va explicar Regió7Regió7) són més petits i haurien obligat a construir un edifici més alt i amb més plantes.

L'emplaçament de la nova residència serà, finalment, al carrer de Pare Ignasi Puig, prop de l'institut Manresa Sis i l'escola Muntanya del Drac. El passat mes d'abril, Regió7 ja va avançar els contactes entre l'Ajuntament i la Generalitat per a la construcció d'una residència d'avis municipalRegió7 . Un cop decidit el lloc on es farà la residència comença la fase de tramitació, que pot allargar-se mesos. Segons les mateixes fonts consultades per aquest diari, les obres no començaran fins el 2022.