L'equip del PADES Bages, una unitat que es desplaça a domicilis particulars per prestar atenció sanitària i social a persones amb malaltia avançada, i els metges de la Fundació Althaia de Manresa Fermí Roqueta i Olga Rubio, han rebut premis a l'Excel·lència Professional que cada any atorga el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (CoMB). El lliurament es va fer el dijous al vespre durant el sopar commemoratiu dels 125 anys del ComB que es va celebrar al museu Marítima de Barcelona.

L'acte va estar presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, a més a més del president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós. Hi van assistir més de 500 persones.

El PADES Bages és una unitat de professionals de la sanitat de Sant Andreu Salut i l'Institut Català de la Salut (ICS). Es tracta d'un equip interdisciplinari format per metges, infermeres, treballadores socials i administratives que es desplaça a domicilis per aconseguir el confort de pacients que pateixen una malaltia avançada que no té cura, i donar suport a la família. La major part de l'equip, a més a més de responsables de Sant Andreu Salut i de l'ICS a la Catalunya central van participar a l'acte.

Fermí Roqueta és metge adjunt a la Direcció Assistencial de la Fundació Althaia, cap del servei de la Base de Manresa del Sistema d'Emergències Mèdiques i membre de la Unitat Funcional de Seguretat del Pacient. Per altra part la també metgessa d'Althaia Olga Rubio és cap clínic del Servei de Medicina Intensiva. Actualment és presidenta del comitè d'ètica assistencial d'Althaia i col·labora activament en estudis nacionals i internacionals sobre temes d'ètica mèdica.

Els premis a l'Excel·lència Professional es concedeixen cada any des del 2004 a criteri de jurats formats per metges i metgesses de reconegut prestigi amb l'objectiu de reconèixer professionals mèdics i equips assistencials que han destacat per la seva trajectòria. Enguany s'han reconegut 51 metges i 5 equips assistencials.