El pessebre vivent del Pont Llarg de Manresa escalfa motors de cara a l'edició d'aquest any. Ho ha fet lliurant els premis de fotografia i del caganer que organitza des del 2015.

El premi Caganer proposa als visitants més petits localitzar l'emblemàtia figura del pessebre. La guanyadora d'enguany ha estat Carme Ibars Cuberas, de Manresa, que va rebre premi consistent en un pastís de llaminadures i unes entrades per visitar el nou Pessebre d'enguany amb la família, de mans de la pubilla jove del pessebre, Abril Milla, i de l'hereu jove, Aleix Vicens.

«On és el caganer» és el títol del joc. Es tracta de trobar el lloc on està situat el caganer en el recorregut del pessebre i que es pot descobrir al llarg de la visita. Els infants fins a 14 anys estaven convidats a omplir una butlleta amb la resposta i a dipositar-la en una urna situada a la sortida del Pessebre.

Entre totes les butlletes amb la resposta encertada es va fer el sorteig del guanyador. Aquest sorteig es va fer durant la trobada dels Caramellaires del Pont Llarg, que va incloure una mostra dels seus balls de bastons, danses i cançons i la proclamació del nou Pubillatge del Pessebre i Caramelles del Pont Llarg.

A l'acte, hi van assistir la Laia Medalla Gusat, 1a Dama d'Honor de Catalunya 2018 i Pubilla de les comarques barcelonines 2018, com a Pubilla convidada de l'any. També l'Ingrid Peiron Mateo Sílvia Sánchez Montull i Laia Martínez Alberola, que són la Pubilla, la Dama i la Pubilleta del Casal Cultural de Dansaires Manresans, respectivament, i també caramellaires del grup del Pessebre. La Pubilla amb l'Hereu i la Pubilla joves del Pessebre, Alba Pararols Jané, Martina Monrós Oliveras i Pau Planas Oliveras, que acabaven la seva funció, van ajudar en el sorteig. La gent que era present en l'acte van actuar de testimonis.

El guanyador del concurs de fotografia del pessebre va ser Àngel Oliveras. La imatge guanyadora formarà part del cartell de l'edició del 2019 del pessebre vivent del Pont Llarg. Oliveras va rebre un àpat per a dues persones al Restaurant Espai Gastronòmic del Kursaal.

Josep Tardà, del restaurant Kursaal, i la Pubilla del Pessebre, Judit Grau, van fer entrega del guardó junt amb unes entrades per tal que visiti la propera edició del pessebre vivent del Pont Llarg.