Jordi Llobet va portar a la Sala Petita del Kursaal l'essència dels fogons de L'Ó de Món Sant Benet, amb una estrella Michelin des de l'any 2013.

Ahir, al Kursaal, va preparar un arròs del Delta servit com si fos un caneló, ben amagat a l'interior de tires fines de magret d'ànec assecat. I La Montserratina, unes postres amb les quals recrea el perfil inconfusible de l'emblemàtica serralada, una imatge que també devia veure sant Ignasi quan va fer estada a Manresa.

L'arròs que va fer Llobet és com una peça d'orfebreria. Va fer servir arròs del Delta i el va fumar encenent a dins d'un pot metàl·lic farigola i romaní, apagant-ho ràpidament i filmant-lo amb les gramínies. L'arròs és porós i per tant absorbeix aquesta aroma de fumat que el cuiner aprecia perquè «em recorda molt la meva infantesa». Va preparar un brou fet a base de verdures rostides i carcasses d'ànec que havien bullit 8 hores. «Cal un bon fondo per fer un bon arròs». El va completar amb allioli de farigola, magret d'ànec cuit a baixa temperatura que li serveix per embolcallar l'arròs.

La Montserratina és un pa de pesssic d'ametlles i nata muntada i vainilla disposades de manera que semblen les punxes de la muntanya. L'acaba amb un aire de mel que serveix, simbòlicament, per representar la boira present al massís montserratí.