El recorregut gastronòmic pel Camí Ignasià el va encetar el restaurant La Boscana de Bellvís a Lleida, que des del 2014 té una estrella Michelin. Van fer la demostració culinària Jordi Castanyé i Chaima Ben Amar.
Van presentar dos plats tradicionals reinterpretats. El primer que van elaborar va ser una coca de recapte. Per fer-la van utilitzar una pasta brick, en comptes d'una pasta de full com solen fer. Aquest tipus de pasta prové de la cultura asiàtica i es cou molt ràpidament. Van escalivar pebrot i albergínia «del nostre propi hort», van explicar. La salsa per acompanyar-ho era feta a base de formatge parmesà, anxoves, mostassa, rovell d'ou, oli de girasol i suc de llima passat pel túrmix. El resultat era una mena de maionesa de tota la vida però feta amb ingredients que tenen molt més gust.
La segona proposta de La Boscana va ser una crema de carbassa amb esfèric de formatge de cabra del Palau d'Anglesola. La base que van fer servir va ser un caldo de verdura amb mantega per donar-li cremositat i densitat. En aquest cas, la carbassa s'escaliva al forn i després s'hi afegeix ceba, porro, caldo de verdures, nata i mantega, i es passa per la batedora. L'esfèric de formatge és fa gràcies a productes com el gluco, que és un texturitzant que aporta calci, l'alginat i l'aigua. El van servir en una carbasseta buidada amb la cua com a tapa.
Els millors restaurants de Manresa. Fitxes amb fotos i mapa.
Accedeix als horaris del servei de bus entre Manresa i Barcelona.
L'últim | El més llegit |
Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya