La formació dels educadors és clau per gestionar adequadament les reaccions al·lèrgiques que puguin tenir els infants durant l'horari escolar. Per aquest motiu, el Servei d'Al·lèrgia de la Fundació Althaia ha organitzat la quarta edició de la Jornada d'Al·lèrgia per a Educadors, que es va celebrar la setmana passada a l'Hospital Sant Joan de Déu i que va tenir l'assistència d'una setantena de docents de centres educatius del Bages, Berguedà i Solsonès.

El Servei d'Al·lergologia considera important que les escoles puguin adoptar un enfocament global per a la formació en al·lèrgia, i assegurar-se que tot el personal sap prevenir, reconèixer i iniciar el tractament davant d'una reacció al·lèrgica.

Per això va impulsar una nova edició de la jornada, que va combinar la formació teòrica i pràctica i que va tenir la intervenció de professionals de diferents àmbits de la salut per abordar el tema de les reaccions al·lèrgiques a l'escola i donar eines de com actuar.

Es van tractar els aspectes legals de l'administració de fàrmacs als centres escolars, les diferències i similituds entre al·lèrgia i intolerància, com actuar en cas d'anafilaxi a l'escola, com administrar correctament un autoinjector d'adrenalina i els aspectes bàsics de la reanimació cardiopulmonar.