La parada següent del trajecte culinari ignasià va ser a Igualada de la mà de la coxef del restaurant Somiatruites Zhou Mengxin, que aquesta mateixa setmana ha estat la primera dona que s'ha proclamat guanyadora del premi Cuiner 2019 del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. També hi van ser el seu company i coxef David Andrés (que també capitaneja la cuina del Via Veneto, un clàssic de la restauració de Barcelona amb 1 estrella) i el seu germà, Xavier, arquitecte.

Va ser justament Xavier Andrés qui va començar la intervenció, amb tota una declaració d'intencions. Duia una cistella plena d'herbes. Va explicar que n'havien anat a collir el dia abans a prop del seu restaurant i hotel al Rec d'Igualada, l'històric barri de les adoberies. Ell i el seu germà van declarar-se defensors dels ingredients autòctons com les bledes entre vermelles i grogues de l'Alta Segarra, les borraines, els cards, el pi, la sàlvia, els llentiscles o ingredients humils com la carbassa farinera o del porc, que per la seva textura farinosa també s'utilitzava per alimentar aquests animals. Els germans Andrés van reivindicar la cuina tradicional.

Van elaborar un brou exclusivament vegetal que van servir dins d'un morter, amb torradetes de pa i ou de guatlla amb daus de moniato. També van fer una reiterpretació d'un plat emblemàtic d'Igualada: les cebes farcides.