Abans de començar l'acte d'ahir, la coreografia que marca el protocol va mostrar al president Torra entrant a l'interior de la Galeria Gòtica procedent del seu despatx pel Pati dels Tarongers. L'esperaven l'alcalde Junyent i el futur alcalde Aloy, els comissaris Comas i Rodó i el president de l'IEC. A punt per posar per als fotògrafs, Torra va comentar que potser hauria estat més escaient fer la foto al costat del bust que hi ha al pati d'Enric Prat de la Riba, de qui també va parlar en el seu discurs.

Feta la foto, van marxar plegats a la Sala Verge de Montserrat, on van estar reunits un quart d'hora i a la qual es va afegir la consellera de Cultura, Mariàngela Villalonga, una mica després d'entrar ells i també de fer-ho el cambrer que els duia unes aigües i que, mentre feia temps per entrar, comprovava que la distribució damunt la safata fos impecable.

A l'interior del Saló Sant Jordi, els mitjans aplegats no van haver de donar-se empentes com en altres esdeveniments. Eren comptats. Abans de començar l'acte, que ho va fer amb tan sols tres minuts de retard, molts menys que els acostumats deu minuts manresans, els presents, que no van omplir totes les cadires, van tenir temps per saludar-se. Entre ells, hi havia l'exregidor de la CUP a Manresa i actual director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó, que va afegir més quota manresana a un saló que traspuava manresanisme.