La vuitena edició del premi Santi Vidal es lliurarà el maig de l'any vinent i no ara, com tocaria, i es farà de manera separada del reconeixement que fa cada any Creu Roja de Manresa als seus socis i voluntaris. L'entitat ha volgut canviar el format del premi per fer-lo més participatiu. L'entrega del guardó tindrà lloc a l'auditori de la Plana de l'Omcosa que permetrà «potenciar la presència de Creu Roja amb les diverses activitats que organitzarem aquells dies», va valorar ahir el president de l'entitat manresana, Miquel Riera.

En una roda de premsa amb Ferran Sarrió, president del premi i membre del jurat; Helena Cerdan, coordinadora; i Queralt Serra, tècnica de recursos, Riera va explicar que el trasllat de data fa possible tenir més temps per donar a conèixer el premi entre les entitats de Manresa i del Bages que s'hi vulguin presentar. La recepció de candidatures es farà del 15 de gener al 31 de març i el jurat les avaluarà durant el mes d'abril.

L'objectiu del premi Santi Vidal -en record i homenatge a qui va ser president i voluntari de l'entitat durant més de 30 anys- és fomentar la solidaritat col·lectiva i procurar transformar la consciència pública reconeixent la tasca que s'ha portat a terme des de diferents entitats, organitzacions no governamentals i persones físiques del Bages que hagin destacat per la seva trajectòria en qualsevol dels àmbits de la solidaritat i/o cooperació internacional al desenvolupament. L'any passat, en l'apartat d'entitats, el guardó va ser per al projecte Puntal, de reforç escolar promogut per persones voluntàries. En l'apartat individual, el premi va quedar desert.

D'altra banda, l'entitat organitzarà dues accions de reconeixement als socis i voluntaris, de caràcter «més intern»: al febrer es farà una festa infantil per donar les gràcies als infants que són socis (i a les seves famílies) i al maig es farà una festa per als voluntaris.