Més de 120 pediatres d'arreu de Catalunya van participar en la 39a Jornada d'Urgències en Pediatria que es va celebrar la setmana passada a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Es tracta d'una trobada organitzada per la Fundació Althaia que té per objectius actualitzar coneixements, debatre i intercanviar experiències i reflexionar sobre diferents aspectes relacionats amb l'atenció pediàtrica.

La inauguració va anar a càrrec d'un dels impulsors de la jornada, el doctor Santiago Nevot, que ha passat el relleu al capdavant del servei de Pediatria a la doctora Sílvia Sánchez. Nevot va posar en valor l'evolució constant que ha tingut la jornada al llarg de pràcticament quatre dècades i va explicar que actualment aquest fòrum respon a les necessitats docents de professionals en formació.

La jornada va incloure una part pràctica amb la realització de sis tallers sobre ecografia toràcica, simulació en cas de convulsió febril, simulació de seguretat del pacient, ventilació no invasiva i oftalmologia. També hi va haver una part teòrica: la primera taula rodona va servir per proporcionar coneixements i consells útils per resoldre situacions que poden aparèixer a urgències, i la segona per debatre sobre les controvèrsies que plantegen diferents solucions davant una mateixa situació.