Aquest diumenge l'habitual imatge del carrer d'Àngel Guimerà tancat al trànsit per les parades d'artistes i artesans de la Fira de Sant Andreu a la calçada no es repetirà. Amb la idea que el bus hi continuï circulant com sempre, les prop de 40 parades de la fira se situaran a la vorera, encarades a les botigues, de manera que els vianants passin pel mig i els quedin les botigues a una banda i les parades a l'altra, i que a la calçada hi pugui transitar el bus.

La regidora d'Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau, i la presidenta de la UBIC, Tània Infante, van defensar, ahir, en la presentació de la fira, la decisió de mantenir-hi el pas del bus. Per a Infante és «una oportunitat per fer arribar la gent al centre sense tant vehicle privat i això ens pot permetre que la gent de comarca trobi lloc a on deixar el seu vehicle». Masgrau va destacar que posar les parades i el comerç de cara és una bona manera de «sumar sinergies en lloc de donar-se l'esquena». Per a Infante «és un repte» i «potser és més positiu del que podem imaginar» pel fet que, d'entrada, es farà bastant estrany.

Mentre que el bus podrà continuar passant pel Guimerà, el que sí que s'hi restringirà diumenge serà el vehicle privat. No només en aquest vial. Enguany, com a novetat, el tall ja es farà des del car-rer del Primer de Maig.Comerç obert el diumenge

Les parades a Guimerà seran de la UBIC, l'Associació d'Artesans del Bages i d'entitats, amb la protectora d'animals (Aixopluc) com a novetat. A més a més, el comerç estarà obert tot el diumenge i, pensant en els més petits, a la plaça de Crist Rei hi haurà un inflable i un recorregut amb ponis.

Durant tot el cap de setmana al llarg del Passeig s'instal·laran 75 parades amb articles de decoració, roba i bijuteria, entre altres, i a la zona dels Trullols hi haurà 23 atraccions de fira per a públic de totes les edats, inclòs un espectacle de riure. Hi haurà busos cada 15 minuts per comunicar el centre i aquest polígon.

Aprofitant la presentació de la fira, Masgrau va recalcar la importància del comerç per a Manresa, on va dir que hi ha més de 1.600 comerços. Per promocionar-lo, diumenge, de 5 de la tarda 8 del vespre, l'Ajuntament i Manresa+ Comerç rodaran un anunci protagonitzat per cares conegudes que es distribuirà per les xarxes. El passeig de les autoritats per la fira serà amb sortida a les 12 del migdia de de la plaça Major.