Una de les imatges del Nadal passat a Manresa va ser la de la gent fent-se selfies al cub de la plaça de Crist Rei, que va causar molta sensació. L'estructura de leds vermella permetia entrar a dins, i molts vianants ho van aprofitar per fer-s'hi fotografies.

Enguany, l'Ajuntament ha decidit canviar aquest element per un ninot de gel també de grans dimensions que, en teoria, havia de començar a funcionar ahir. Segons ha explicat l'Ajuntament, la decisió de no repetir el cub vermell l'ha motivada que «es considera positiu anar canviant d'elements i no posar sempre els mateixos», malgrat la bona rebuda aconseguida l'any passat.

Curiosament, el de leds vermelles no és l'únic cub que ha protagonitzat la plaça de Crist Rei els darrers dotze mesos. El juny passat també hi va quedar instal·lat un altre cub. En aquest cas de la 2a Universitat Catalana d'Estiu a Manresa. No era lluminós com el de les festes nadalenques però també es podia travessar pel mig i treia vapor d'aigua per refrescar els vianants que hi passaven.

Com a il·luminació nadalenca, l'any passat també van tenir èxit els arbres lluminosos instal·lats a la nova plaça de la Bonavista, un dels quals, o molt semblant, havia lluït l'any abans a Crist Rei.