Sant Benet de Bages va acollir la setmana passada la XII Reunión de Columna, un fòrum de reflexió i debat que va comptar amb la participació d’una vuitantena de professionals del més alt nivell de tot l’estat en la cirurgia de la columna vertebral.

Els límits de la cirurgia de la columna, el paper que pot tenir la cirurgia preventiva en aquesta patologia així com la problemàtica que generen les fractures de la columna vertebral van ser els temes centrals que es van parlar i discutir en les jornades, organitzades per la Unitat de Columna del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de la Fundació Althaia juntament amb el servei de Neurocirurgia de Mútua de Terrassa.

En la primera jornada de la XII Reunión de Columna, que va tenir lloc el dijous dia 28 de novembre, es van abordar les fractures cervicals, així com també les toràciques i lumbars. En la segona, divendres 29, es va debatre sobre la cirurgia preventiva i els límits de la cirurgia de la columna. També sobre la pseudoartrosis, que es produeix quan hi ha una fractura òssia mal consolidada i, en conseqüència, no es pot curar sense una intervenció quirúrgica.

En el decurs de les dues jornades hi van prendre part un total de 36 ponents procedents de diferents centres catalans i espanyols.

La inauguració va anar a càrrec de Valentí Junyent, alcalde de Manresa i president del Patronat de la Fundació Althaia; Ignasi Carrasco, director Assistencial, i Núria Selga, traumatòloga i codirectora de la Reunión de Columna.

Després de dotze edicions, la Reunión de Columna és un referent a nivell estatal que té per objectiu posar a debat les millors formes d’abordar patologies associades a la columna vertebral.