Els sindicats valoren positivament l'impacte de la campanya comercial de Nadal en l'ocupació, però també denuncien que algunes empreses hi cometen males pràctiques.

Lluís Vidal-Sixto, secretari d'acció sindical de CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central, explica que, segons una estimació de CCOO, la campanya de Nadal fa augmentar «el 15%» l'ocupació «durant uns 15 dies reals», atès que «no són els mateixos en tots els sectors».

Per la seva part, Mercè Gómez, secretària general de la UGT Bages-Berguedà, apunta que, durant la campanya de Nadal de l'any passat, van crear-se «uns 15.000 llocs de treball a Catalunya». Tot i que assegura que «tots els llocs de treball són benvinguts», Gómez alerta que aquestes dades «no ens poden fer oblidar que entre el 2008 i el 2018 van destruir-se 100.000 llocs de treball que no s'han recuperat».

Pel que fa a les males pràctiques, Vidal-Sixto denuncia que «el 20% dels treballadors» amb contracte temporal pateixen condicions d'infracategoria, és a dir, que els empresaris els assignen una categoria inferior en el contracte a la feina que han de fer cada dia.

Vidal-Sixto també lamenta que «un de cada cinc treballadors fixos» hagin d'assumir una càrrega de treball més intensa i que l'empresa no els ho compensi «amb temps de vacances» o «una retribució econòmica». A pesar d'aquestes situacions «d'abús, que existeixen», Vidal-Sixto assegura que «la majoria de comerços fan les coses bé».

D'altra banda, més enllà de l'impacte puntual de la campanya de Nadal d'enguany en el mercat de treball, Gómez alerta que actualment «només el 5,7% dels nous contractes laborals són indefinits i a temps complet», mentre que el 90,3% són «temporals», «molts dels quals d'un dia, una setmana o, en alguns casos, només unes hores». Segons Gómez, aquesta situació de «precarietat», que afecta «més d'un terç dels treballadors catalans», ha estat provocada per la reforma laboral impulsada el 2012 pel PP.

Per prevenir males pràciques, Vidal-Sixto i Gómez recomanen «llegir bé els contractes» i demanar ajuda a un advocat laboralista «si cal».