Les obres per crear la unitat docent de Manresa de la facultat de Medicina van començar el juny passat. Al setembre ja estaven enllestides i acollia els primers alumnes. Althaia hi va fer una inversió de mig milió d'euros.

D'un blanc immaculat, consta de quatre aules, espais comuns i despatxos. Ahir els assistents a l'acte inaugural van poder visitar les instal·lacions. El coordinador de la unitat, el metge d'Althaia Jordi Aligué, va fer de guia.

El blanc es converteix en vermell en una de les parets de la unitat docent on hi ha escrit un missatge que esperona els alumnes, majoritàriament dones, a decidir, aprendre, descobrir, avançar o experimentar perquè la universitat és «una finestra a la increïble diversitat del món», diu l'escrit. Més enllà, un altre missatge a la paret: «Comunitat sostenible. Comunitat responsable».

Ahir els qui van quedar parats durant l'acte inaugural van ser els alumnes que feien classe d'anatomia patològica del cor. De cop els convidats van envair la classe. De moment és l'únic grup d'estudiants. El curs vinent se n'hi afegiran més i d'aquí a 4 anys, quan es completi tot el cicle del grau, n'hi haurà uns 180.