La 18a edició del Premi Simeó Selga del Rotary Club de Manresa-Bages ja té guanyador. Es tracta del Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central, una entitat del territori que, gràcies al guardó, crearà un grup adreçat a infants i adolescents. El lliurament del premi tindrà lloc el diumenge 12 de gener del 2020 en el decurs de la Gala Simeó Selga que se celebrarà al Teatre Kursaal de Manresa a les 6 de la tarda.

El Premi Simeó Selga és un guardó que convoca el Rotary Club de Manresa-Bages per fer realitat projectes d’interès social impulsats per entitats i associacions de la comarca. La 18a edició del certamen ha comptat amb la participació de deu entitats i associacions que han presentat les seves propostes, totes de gran interès i qualitat.

A més del projecte guanyador, hi ha hagut dues propostes socials, presentades per Creu Roja i la Residència d’avis del barri de la Sagrada Família de Manresa; tres projectes vinculats al sector de la salut, presentats per Arans, l'Associació Asperger-TEA de la Catalunya Central i Manresa + Gran; dos projectes culturals, del Teatre els Carlins i els Tallers Musicals d’Avinyó; un d’esports, de la Fundació privada Foment del Bàsquet, i un del sector mediambiental presentat per l'ADF Pla de Bages.

El jurat, integrat per representants de diferents institucions del territori, es va reunir aquest dimarts davant de notari per fer les deliberacions i emetre el veredicte.

El projecte guanyador consisteix en la creació i posada en marxa d’un grup de dol per acompanyar infants i adolescents que hagin perdut una persona estimada.

El premi estarà dotat amb els beneficis que es generin en la Gala Simeó Selga del dia 12 de gener al Teatre Kursaal que el Rotary Club de Manresa-Bages organitza conjuntament amb l'Ajuntament de Manresa. Serà la segona gala en homenatge al pediatre i activista manresà Simeó Selga, que es va celebrar per primera vegada el gener passat com a relleu del Concert de Reis.

Gràcies al Premi Simeó Selga, en edicions anteriors han fet realitat els seus projectes l'Associació de la Lluita Contra el Càncer de Manresa, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages, el CB i Unió Manresana, l'Associació Misteriosa Llum, l'ONG Arc de la Solidaritat, la Residència de Navarcles, els Tallers Musicals d'Avinyó, el Banc dels Aliments de Manresa, l'Associació Síndrome d'Asperger de la Catalunya Central, l'Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords-Arans, la Comunitat de Sant Egidi, Els Carlins, Ampans, #Invulnerables, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès en dues ocasions i la residència del barri de la Sagrada Família de Manresa.

Simeó Selga Ubach (Manresa, 1914-2010), va ser un dels manresans més destacats del segle XX i inicis del XXI. La seva llarga trajectòria i el compromís amb la família, les persones, la llengua i el país, li van fer desplegar una intensa activitat en molt diversos àmbits, entre els quals la pediatria i l'assistència sanitària, la pedagogia, la dinamització social i cultural, la política, les tradicions i el folklore, les arts i les lletres, la història i el patrimoni cultural.