Manresa ha guanyat aquest dijous un nou carrer. És el Pilar Bertran Vallès, al barri de la Sagrada Família. És el nom de la primera bibliotecària que va tenir Manresa l’any 1928.

Dona continuïtat al carrer Sant Maurici, i ja s’ha obert al trànsit i als vianants. Connecta la carretera del Pont de Vilomara amb el carrer Sant Cristòfol. Les cruïlles es regulen amb semàfor. El Mercadona que s’ha construït en aquest carrer, i que ha pagat la major part de milió d’euros que ha costat la nova urbanització, obrirà dilluns vinent. Això comportarà el tancament del Mercadona de la carretera de Vic amb arquitecte Gaudí.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el primer tinent d’alcalde i regidor de Presidència, Marc Aloy; el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López; i la presidenta de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, Marina Hosta, han fet un passeig pel nou carrer.

El carrer és d’un sol carril en sentit únic en direcció al Sant Cristòfol. Els treballs de pavimentació van acabar fa temps, però es va creure convenient no obrir-lo al trànsit fins que no s’haguessin acabat les obres del nou Mercadona i també els treballs d’instal·lació semafòrica.

La urbanització ha deixat un carrer nou de 180 metres d’allargada que en el futur, no sé sap quan, ha de continuar fins a connectar amb l’avinguda dels Països Catalans que es començarà a construir l’any vinent. A una banda, a l’esquerra en direcció a Sant Cristòfol, hi ha una vorera de cinc metres d'ample. A la dreta ha quedat per urbanitzar. És on hi ha d’anar l’entrada principal de l’escola Itaca, projecte que es podria iniciar el 2021, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, David Aaron López. Als terrenys que enara hi ha per urbanitzar és previst que hi hagi habitatges de protecció.

L’actuació també ha inclòs un nou passatge que uneix el carrer Gaudí, al final dels habitatges de la Sagrada Família, amb el nou vial a través d’unes escales i una rampa. El projecte ha inclòs el trasllat de la font feta amb peces de trencadís.

La presidenta de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, Marina Hosta, s’ha mostrat satisfeta perquè el barri guanyi un nou carrer. Però ha expressat la seva preocupació per la mobilitat a la zona i, sobretot, el volum de trànsit que suporta el carrer Sant Cristòfol. L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assegurat que el cas s’analitzarà al nou pla de mobilitat, i que la futura avinguda dels Països Catalans hauria de permetre descongestionar la circulació al barri.

Mercadona obrirà el nou supermercat dilluns vinent. Fa 1.700 metres quadrats i compta amb dues plantes d’aparcament amb una capacitat per a més de 160 vehicles.