Mossèn Fèlix Guàrdia i Torrents, nascut a Vic però molt vinculat a Manresa, va morir aquest divendres als 86 anys d'edat. Guàrdia era molt conegut a Manresa, ja que va passar-hi una llarga temporada durant els anys 60, 70 i principi dels 80. Després, Guàrdia va ser nomenat vicari general del bisbat de Vic, convertint-se així en el número dos i una de les persones més influents de la diòcesi durant més de 20 anys.

El funeral se celebrarà aquest dilluns a les 11 del matí a la Catedral de Sant Pere de Vic.

Pel que fa a la seva trajectòria vital, Guàrdia, nascut l'11 de juliol de 1933, va rebre l'ordre del presbiterat el 22 de desembre del 1956. Va ser vicari de la parròquia de Santa Maria de Moià (1957) i després de passar per Manlleu, a partir del 1962 va exercir de professor de religió a l'institut Lluís de Peguera de Manresa, va ser capellà de les Dominiques de Santa Clara i consiliari d'Acció Catòlica i d'Escoltisme i joves guies.

El 1969 va ser nomenat director de la residència sacerdotal de Manresa i posteriorment, el 1971, ecònom de la parròquia de Crist Rei de la mateixa ciutat, a més de delegat pastoral a la comarca del Bages des del 1979. La seva carrera va fer un salt quan el 1983 va ser nomenat vicari general del Bisbat de Vic, càrrec que va ostentar fins el 2005. Va compaginar el càrrec amb diferents responsabilitats al mateix bisbat i el 2004 va ser nomenat Prelat Nostre Honorífic pel papa Joan Pau II.