La plaça Major de Manresa era ahir un dels millors exemples de la proximitat del Nadal. De fet,ja fa dies que un arbre il·luminat llueix al centre de la mateixa plaça, però ahir, s'hi van afegir els elements que, a diferència del que passa molts altres caps de setmana, van convertir l'espai en un dels centres neuràlgics de la ciutat.

Era amb motiu de la Fira de Santa Llúcia que la plaça Major estava plena de parades amb productes propis del Nadal. De tots els que hi havia en destacava un de manera especial: els tions. N'hi havia un que presidia l'entrada des del carrer Sobrerroca i que de manera avançada, gairebé dues setmanes, els infants van anar fent cagar repetidament al llarg de la jornada. Era en benefici de La Marató de TV3, que se celebra avui, i altres entitats benèfiques.

Ben a prop d'aquest tió gegant també hi havia una vistosa parada plena de tions d'unes dimensions manejables per tenir a casa, mentre que a la resta de plaça hi havia més parades on es podia trobar tot el que cal per preparar les festes de Nadal a casa: arbres, joguines, decoració, torrons, productes artesans... i també parades per fer passar la gana al moment amb creps o gofres, entre altres dolços.

Durant el dia d'avui, la fira seguirà des de les 10 del matí fins a 2/4 de 9 del vespre. Tal com ja es va fer ahir, un trenet unirà al llarg del matí i la tarda el centre més comercial de Manresa amb la Fira de Santa Llúcia i, de nou, els infants podran fer cagar el tió solidari.

Tal com també es va fer ahir, al llarg de tot el dia hi haurà diferents espectacles itinerants i actuacions que faran encara més ambient nadalenc a la zona.