L'Ajuntament de Manresa i Aigües de Manresa han signat un conveni mitjançant el qual l'empresa pública assumirà els costos corresponents a la construcció del nou col·lector d'aigües de la futura avinguda dels Països Catalans. El pressupost de l'Ajuntament per a aquesta obra és d'1,7 milions d'euros, dels quals 832.000 corresponen a la part de clavegueram que assumirà Aigües de Manresa. La resta, 2,7 milions, els aportarà la Generalitat.

El conveni el van signar l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el gerent d'Aigües de Manresa, Antoni Ventura. També van participar a l'acte el primer tinent d'alcalde, Marc Aloy; i el regidor d'Urbanisme, David Aaron López

Es farà un nou col·lector que permetrà absorbir totes les aigües del sector dels Trullols i de l'avinguda. També haurà de resoldre els problemes d'inundabilitat que hi ha al carrer Font dels Capellans i al Concepció Piniella els dies que hi ha pluges fortes.

El 27 de novembre passat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l'alcalde, Valentí Junyent, van signar a Manresa el conveni per executar la nova avinguda. Costarà 4,5 milions, i ha de ser un nou eix de circulació que ajudi a descongestionar el centre. Unirà el carrer Viladordis amb el Prat de la Riba. Ha de començar a final de l'any vinent.