Maria Pilar Sucarrats, portaveu de l'Associació de Veïns de les Cots, el Guix i la Pujada Roja de Manresa, ha expressat la «decepció total» amb l'Ajuntament per la manca de resposta a les seves queixes pel que consideren que és un mal servei del bus urbà.

L'entitat veïnal ha denunciat que ja fa un any i nou mesos que el canvi de la ruta del bus va generar «un greu problema», amb «mig barri desconnectat del servei de bus». La causa seria que «l'Ajuntament va canviar la ruta i va prioritzar el polígon sense haver buscat primer una solució per al barri, que en surt perjudicat».

La dirigent veïnal explica que només hi ha una parada al carrer de Sant Joan (davant els col·legis Espill i Mare de Déu del Pilar), una altra davant els pisos de l'antiga Micsa (entrada del carrer de Sant Joan) i una altra a la Pujada Roja III (a tocar les pistes de conduir). «Tota la part del barri de les Cots i tota la Pujada Roja I i la Pujada Roja II queden sense bus».

Això és el que va passar després que es tragués la parada «d'un tros més amunt de la parada dels col·legis, que donava sortida a un camí de reg que pujant tota la muntanyeta surt a la Pujada Roja després d'una pujada considerable». Insisteix en la decepció que suposa el fet que «aquesta parada que ha tingut vigència durant tants anys s'hagi convertit ara en perillosa per als nous conductors, i no la poden fer».

Aquest és el posicionament de l'entitat després de la reunió amb el regidor de Mobilitat, David Aaron López, que qualifiquen de cordial però decebedora.