La segona edició de la Gala Simeó Selga, que se celebrarà el diumenge 12 de gener a les 6 de la tarda al Teatre Kursaal de Manresa, tindrà la màgia, l'humor i la imaginació de protagonistes. El reconegut il·lusionista Mag Lari oferirà Dolce Vita, un espectacle per a totes les edats pensat especialment per al públic familiar.

En el decurs de la gala, que organitza el Rotary Club de Manresa-Bages amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, es lliurarà el 18è Premi Simeó Selga al Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central, que compleix el seu vintè aniversari.

El Rotary Club de Manresa-Bages va apostar l'any passat per donar un nou format al Concert de Reis i celebrar la primera edició de la Gala Simeó Selga, que va ser tot un èxit. En la segona edició d'aquest esdeveniment l'entitat ha programat un espectacle de caire familiar per arribar a un ampli espectre de públic.

Dolce Vita és un espectacle que combina humor, màgia i molta diversió i amb un cert aroma italià. Serà un xou àgil i divertit protagonitzat pel Mag Lari. Les entrades es poden adquirir a les taquilles del Teatre Kursaal o través de la pàgina web del Teatre Kursaal a un preu de 20 euros. Els diners que es recaptin es destinaran a l'entitat guardonada

Vocació benèfica i de compromís social

La segona Gala Simeó Selga continua amb una clara vocació benèfica i de compromís social. En el decurs de l'esdeveniment es lliurarà el Premi Simeó Selga, que en la 18a edició ha guanyat el Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central, una entitat del territori que gràcies al guardó crearà un grup adreçat a infants i adolescents.

El premi està dotat amb els beneficis que es generin aquesta gala, amb la qual es ret homenatge al pediatre i activista manresà Simeó Selga.

El premi Simeó Selga ha guardonat els darrers anys l'Associació de la Lluita Contra el Càncer de Manresa, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages, el CB i Unió Manresana, l'Associació Misteriosa Llum, l'ONG Arc de la Solidaritat, la Residència de Navarcles, els Tallers Musicals d'Avinyó, el Banc dels Aliments de Manresa, l'Associació Síndrome d'Asperger de la Catalunya Central, l'Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords - ARANS, la Comunitat de Sant Egidi, Els Carlins, AMPANS, #Invulnerables, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès en dues ocasions i la residència del barri de la Sagrada Família de Manresa.

Simeó Selga Ubach (Manresa, 1914 - 2010), va ser un dels manresans més destacats del segle XX i inicis del XXI. La seva llarga trajectòria i el compromís amb la família, les persones, la llengua i el país, li van fer desplegar una intensa activitat en molt diversos àmbits, entre els quals la pediatria i l'assistència sanitària, la pedagogia, la dinamització social i cultural, la política, les tradicions i el folklore, les arts i les lletres, la història i el patrimoni cultural.