Àltima, grup al qual pertany la funerària manresana Fontanova, ha instal·lat al tanatori de Manresa equips de cardioprotecció.

Segons ha assegurat el grup funerari, cada equip cardioprotector inclou, a més del des?bril·lador extern automàtic (DEA), vitrines cardíaques, una farmaciola d'emergències i un dispositiu d'antiennuegament.

L'objectiu de la companyia és contribuir a la prevenció del risc cardiovascular, mitjançant la instal·lació d'un total de 15 equips desfibril·ladors als punts més concorreguts i sensibles d'aquests equipaments.

Els desfibril·ladors s'han incorporat a Manresa i 11 tanatoris d'Àltima a la província de Barcelona (Ronda de Dalt de Barcelona, l'Hospitalet Gran Via, l'Hospitalet Ronda, Castelldefels-Gavà, el Prat, Sant Boi, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca i Sitges) i als dos principals centres que el grup gestiona a les comarques gironines (Figueres i Ripoll), així com al cementiri comarcal Parc de Roques Blanques, ubicat al Papiol (Barcelona).

Arran de la creació d'aquests nous espais cardioprotegits a Àltima, un total de 41 col·laboradors d'aquests centres ja han rebut formació especialitzada en suport vital i ús de DEA. D'aquesta manera, serà possible que personal no mèdic pugui atendre una emergència i salvar vides en cas d'una aturada cardiorespiratòria.