Més de 700 persones i 16 carrosses formaran la comitiva dels Reis d’Orient que visitaran Manresa el pròxim diumenge 5 de gener. Hi haurà novetats. Algunes es reserven pel mateix dia i l’organització no les ha volgut revelar. Altres sí. Com que l’àngel estrenarà vestit nou o que algunes carrosses han canviat i millorat la il·luminació. Hi haurà noves coreografies a càrrec del cos de Dansa de l’Esbart Manresà i del Club Rítmica Manresa, i una carrossa nova de fantasia, a més a més de personatges nous que s’han batejat amb el nom de Kromacolors.

La presentació de la cavalcada d’enguany s’ha fet aquest dijous a la tarda a la plaça Major, on hi havia cua per lliurar les cartes als emissaris dels Reis d’Orient. Des del passat dia 28 de desembre, quan va arribar a la ciutat, ja hi han passat més de 2.000 nens i nenes.

La cavalcada és organitzada pel Grup Cultural de l’Agrupació Cultural de Manresa i l’Ajuntament de Manresa. Segons Imma Torrecillas i Judit Ruiz, de l’Agrupació, aquest any serà de continuïtat però amb elements que la facin el «màxim de lluïda possible». És el cas de les noves coreografies, dels nous personatges de colors i fantasia, la nova carrossa, el vestit de l’àngel i «altres sopreses».

Com els últims anys tindrà una durada d’entre dues hores i dues hores i mitja. El recorregut serà el mateix que el dels darrers anys. Començarà a les 6 de la tarda a la Muralla de Sant Francesc. D’aquí anirà cap a la de Sant Domènec i el carrer Guimerà fins a Crist Rei. Continuarà pel tram central del passeig Pere III fins a la plaça Onze de Setembre, quan passarà pel lateral dret cap a la Bonavista. Anirà per la carretera de Vic, Muralla del Carme i plaça Sant Domènec.

Les primeres carrosses seran les anomenades de fantasia. A continuació hi haurà la de l’hereu i la pubilla, la de l’àngel, el grup que acompanya el carter reial i finalment les dels tres Reis d’Orient, que aniran precedides dels respectius abanderats, torxers i patges.

Igual que els últims anys, a partir d’aquí els principals personatges de la cavalcada continuaran el seu trajecte a peu per la plaça, el carrer del Born, Plana de l’Om i el carrer Sant Miquel. Es tracta de les figures del carter reial, l’hereu i la pubilla, l’àngel i els tres reis que aniran acompanyats de la seva comitiva. Un cop a la plaça Major faran l’adoració al nen Jesús, escena que enguany assumeix el grup del pessebre vivent del Pont Llarg.

Posteriorment pujaran a l’Ajuntament on seran rebuts per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que en representació de la ciutat els lliurarà la clau màgica perquè puguin deixar els seus regals a totes les cases.

De moment fins el 4 de gener, de 2/4 de 6 de la tarda a 8 del vespre, el príncep Assuan serà cada dia a la plaça Major per recollir les cartes dels nens i nenes. A la mateixa plaça hi ha jocs populars, parc d’aventures, danses, tallers i música.